ЄСПЛ розгляне заяву Насірова на НАБУ і САП

ЄСПЛ розгляне заяву Насірова на НАБУ і САП "за першої можливості"

Укрінформ
Європейський суд з прав людини отримав заяву відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на дії НАБУ і САП у його справі.

Водночас в секретаріаті Урядового уповноваженого в справах ЄСПЛ Укрінформу пояснили, що «якщо заяві до ЄСПЛ присвоєно номер, то це означає, що її отримали».

«Це не говорить про те, що його звернення задовольнили чи відмовили. Йому (зверненню - ред.) просто присвоїли номер. Заява отримана, і це все», - додали в секретаріаті.

Як повідомлялося раніше, Насіров сьогодні заявив, що ЄСПЛ зареєстрував його скаргу на дії Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Він також опублікував на сторінці відсканований лист ЄСПЛ, в якому вказано, що секретаріат Європейського суду отримав звернення Насірова, а заяві було присвоєно відповідний номер.

У документі повідомляється, що суд розгляне заяву Насірова за першої можливості на основі наданих ним документів та інформації.

Читайте також: Справа Насірова: у НАБУ розповіли про “декілька сотень томів”

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру главі ДФС Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з можливістю застави у 100 млн гривень. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-