Справа Насірова: у НАБУ розповіли про “декілька сотень томів”

Справа Насірова: у НАБУ розповіли про “декілька сотень томів”

Укрінформ
Детективи НАБУ та САП зробили все можливе, щоб довести справу відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до суду.

Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"На мою думку, виходячи зі специфіки справи і з позиції Антикорупційної прокуратури, яка вимагала беззаперечних доказів, детективи зробили все необхідне у цій справі, щоб мати всі можливості довести цю справу до логічного завершення у суді. Крапку у справі поставить суд, але прогнозувати темпи розгляду я не можу", - поінформував Ситник.

Він зауважив, що бажання передати справу до суду загальмувалось.

"Існує декілька сотень томів по цій справі, і ми не можемо за день вимагати підписати її. Однак, самого факту передачі справи до суду можливо буде недостатньо". У цьому контексті Ситник зауважив, що суспільство повинно вимагати результату не лише від НАБУ, а від прокурора і від суду, який повинен розібратись і, якщо є докази винуватості, винести відповідне рішення, якщо немає - виправдати.

Читайте також: Ситник пояснив, чому хоче обмежити у часі захист Насірова

Як відомо, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру главі ДФС Роману Насірову. На думку слідства, він дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка, чим завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з можливістю застави 100 млн гривень. 16 березня його випустили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-