У НАЗК кажуть, що на перевірки чиновницького життя не вистачає рук

У НАЗК кажуть, що на перевірки чиновницького життя не вистачає рук

Укрінформ
Чинний порядок проведення повної перевірки е-декларацій вимагає ухвалення колегіальних рішень членами Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно початку її проведення і затвердження результатів навіть при автоматичній перевірці. 

Про це на брифінгу в понеділок заявив керівник апарату НАЗК Ігор Ткаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На місяць ми отримуємо 20 тис. звернень-повідомлень, які стосуються фінансового контролю е-декларацій, їх треба опрацювати. НАЗК є колегіальним органом, в якому наразі працюють три особи. В такому складі приймаються рішення щодо початку проведення повної перевірки або відмови у її проведенні. І навіть якби автоматична система перевірки е-декларцій працювала у повному обсязі, все одно питання у паперовому вигляді виносилися б на розгляд НАЗК і треба було б так чи інакше оці 20 тис. повідомлень розглянути колегіально і проголосувати", - сказав Ткаченко. 

Він додав, що напрям фінансового контролю і моніторингу способу життя фактично перевантажений навіть попри те, що наразі відповідний департамент не здійснює моніторингу способу життя, оскільки Мін'юстом ще не затверджено його порядок. 

Читайте також: У НАЗК заявляють: зробили все, щоб проблем з е-декларуванням більше не було

Ткаченко повідомив, що штатна чисельність Департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя становить 56 осіб, наразі там працюють 42 співробітники. Згідно із законом, їм надається 15 днів, щоб розглянути відповідне звернення або повідомлення, підготувати проект рішення НАЗК щодо початку перевірки е-декларації або відмови і розглянути його колегіально на засіданні Нацагентства. 

"Можливо, треба щось змінювати у законодавстві, тому що такий підхід до роботи не сприяє тому, щоб усі питання розглядалися ефективно і оперативно", - зазначив керівник апарату НАЗК. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-