У Генштабі прокоментували російський закон про розміщення ППО у Білорусі

У Генштабі прокоментували російський закон про розміщення ППО у Білорусі

Укрінформ
Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов закликає українців не хвилюватися через внесення президентом Росії Володимиром Путіним до Державної думи проекту закону, який дозволить РФ використовувати ППО на кордонах Білорусі з ЄС та Україною.

Про це він заявив у ефірі "Радіо Свобода".

«Я хочу відразу заспокоїти наших глядачів. Питання стосується суто технічного напрацювання цього документа. Адже, починаючи від 2009 року, Союзна держава Білорусі та Російської Федерації здійснює спільний контроль за повітряним простором над територією цих двох держав. Що стосується контролю за повітряним простором над територією Білорусі, то цим займаються відповідні підрозділи ППО», - сказав Селезньов.

На думку речника Генштабу ЗСУ, Путін хоче адаптувати документ, зафіксований у 2009 році, привести його у відповідність до сучасних реалій.

Читайте також: Ракети на українсько-білоруському кордоні Росії не допоможуть

Селезньов запевнив, ситуація, яка розгортається поблизу державного кордону, постійно в центрі уваги Генштабу.

«Знаючи відповідну оперативну інформацію на територіях суміжних країн, Генштаб вносить це у плани бойової підготовки ЗСУ», - додав він.

Речник також додав, що Генштаб розглядає сім напрямків, сім ділянок, які можуть бути потенційно небезпечними у плані забезпечення оборонних спроможностей нашої країни.

11 серпня на сайті російської Держдуми з'явилося повідомлення про те, що Путін вніс проект федерального закону, який дозволить Росії використовувати ППО на кордонах Білорусі з ЄС та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-