На Майбаху в суд: ГПУ завершила розслідування у справі Гречківського

На Майбаху в суд: ГПУ завершила розслідування у справі Гречківського

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського.

Про це у Facebook написала речник прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"На Майбаху тепер в суд. Генпрокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та вручено обвинувальний акт діючому члену Вищої ради правосуддя Гречківському та його поплічнику", - написала вона.

Водночас, на сайті Генпрокуратури повідомляється, що  департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя та його поплічника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Як встановлено слідством, останні шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами у сумі 500 тис доларів США за нібито допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій на користь потерпілого, шляхом впливу на представників судової гілки влади.

"Незважаючи на спроби підозрюваних ухилитись від ознайомлення та отримання процесуальних документів щодо завершення досудового розслідування, 08.08.2017 прокурором у кримінальному провадженні вже вручено обвинувальні акти обом особам, що перебувають під слідством", - наголосили у відомстві.

Найближчим часом матеріали провадження будуть спрямовані до суду для розгляду по суті. 

Санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Луценко пояснив, чому "зависла" справа про хабар Гречківського

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила, що члену Вищої ради юстиції Павлу Гречківському висунуто підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство). Його підозрюють у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення. Було затримано посередника - арбітражного керуючого Мін’юсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис. доларів. Гречківський заявляв, що справа проти нього сфабрикована, і жодних доказів у ГПУ немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-