Луценко пояснив, чому

Луценко пояснив, чому "зависла" справа про хабар Гречківського

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко попросив народних депутатів посприяти у завершенні справи щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського для того, щоб він постав перед судом.

Про Луценко сказав, звітуючи у Верховній Раді про роботу за рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завершена справа по отриманню 500 тис. доларів США членом ВРП Гречківським і його посередника Шкляром. Справа давно закінчена, і 7 томів цієї справи направлено на ознайомлення. Гречківський не може протягом декількох місяців ознайомитись з 7 томами обвинувачення. І я би попросив вашої підтримки, вашого авторитету для того, щоб член ВРП пішов на лаву підсудних, а не сидів у членах ВРП", - сказав Луценко.

Він зауважив: згідно закону, ГПУ має право обмежити ознайомлення зі справами, однак, Печерський суд Києва відмовив ГПУ у цьому клопотанні. "На сьогодні ми відправили повторний запит до Печерського суду про обмеження закінчення з ознайомленням", - сказав Луценко. 

Він нагадав, що справа затягується через те, що спочатку Гречківський та Шкляр хотіли зробити вигляд, що Шкляр неосудний і замовили психіатричну експертизу. Декілька місяців ця експертиза тривала, вона встановила що Шкляр осудний. Тепер Гречківський не може протягом декількох місяців ознайомитись зі своєю справою.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила, що члену Вищої ради юстиції Павлу Гречківському висунуто підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство). Йому підозрюють у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення. Було затримано посередника - арбітражного керуючого Мін’юсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис. доларів. Гречківський заявляє, що справа проти нього сфабрикована, і ніяких доказів у ГПУ немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-