Арешт журналіста Асєєва підтвердили у Росії - НСЖУ

Арешт журналіста Асєєва підтвердили у Росії - НСЖУ

Укрінформ
Журналіста Станіслава Асєєва (який публікувався під псевдонімом Васін) арештовано, проти нього порушена карна справа, яка контролюється так званою генеральною прокуратурою "ДНР".   

Про це йдеться у листі секретаря Союзу журналістів Росії Тимура Шафіра до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, повідомляє Національна спілка журналістів України

"Журналіста Станіслава Асєєва арештовано та проти нього порушена карна справа, яка контролюється "генеральною прокуратурою ДНР", - йдеться у повідомленні.

НСЖУ зазначає, що за інформацією, яку до Москви надіслало "міністерство іноземних справ ДНР", Станіслава Асєєва звинувачують у здійсненні злочинів, передбачених "карним кодексом ДНР", а хід слідства контролюється "генеральною прокуратурою ДНР". 

 "Після завершення останньої зустрічі під егідою ОБСЄ (19-20 червня), на якій була прийнята спільна заява щодо долі журналіста Асєєва С.В., ми використали всі можливості, які у нас є, для з’ясування ситуації щодо його місцезнаходження", - наголошує Тимур Шафір. 

У Національній спілці журналістів України нагадали, що 20 червня головами журналістських спілок України та Росії була зроблена спільна заява із закликом до якнайшвидшого з’ясування долі українського журналіста Станіслава Асєєва. Документ було підписано під час конференції ОБСЄ у Відні. 

Як повідомляв Укрінформ, Асєєв (який публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками ОРДО. Сім'я і друзі зниклого журналіста побоюються, що він був затриманий так званою владою ОРДО і йому загрожують тортури і жорстоке поводження. Відтоді немає достовірної інформації про його долю і місцезнаходження.

Читайте також: Бойовики підтвердили утримання 71 українця - Ірина Геращенко

До з'ясування долі Асєєва і звільнення у разі полону закликали правозахисні і журналістські співтовариства: Національна спілка журналістів України, "Репортери без кордонів", Комітет захисту журналістів (США), "Міжнародна амністія".

Васін співпрацював з рядом українських ЗМІ: "Зеркалом недели. Украина", "Украинской неделей" і проектом Радіо Свобода "Радио Донбасс.Реалии".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-