Український політв’язень Чирній перебуває в колонії Ростовської області – адвокат

Український політв’язень Чирній перебуває в колонії Ростовської області – адвокат

Укрінформ
Засуджений в Росії у справі "кримських терористів" Олексій Чирній, місцезнаходження якого тривалий час було невідоме, перебуває у виправній колонії міста Шахти Ростовської області. 

Про це написав у Facebook адвокат Ілля Новіков.

"Олексій Чирній знайшовся у ВК-9 в місті Шахти Ростовської області. Його етапували туди сьогодні з Батайська. Чирнія перевели із загального режиму на тюремний, а у ВК-15 для цього не було відповідних приміщень", - повідомив Новіков.

"Питання про визнання або невизнання Росією його (Чирнія – ред.) українського громадянства спробуємо офіційно з’ясувати найближчим часом. Поки у нас на руках немає жодного відповідного документа", - додав адвокат.

Читайте також: Новий закон про громадянство РФ може допомогти Сенцову і Кольченку - адвокат

Чирній, за даними фальсифікованого слідства, входив до "кримського терористичного угруповання", начебто створеного українським режисером Олегом Сенцовим. Після затримання він уклав угоду зі слідством і дав свідчення як свідок обвинувачення. У 2015 році Чирнія було засуджено до семи років позбавлення волі.

Як заявляв російський адвокат Ілля Новіков, який певний час захищав Олексія Чирнія (його потім примусово вивели зі справи), українець обмовив себе та інших учасників справи під час слідства і пішов на угоду зі слідством саме через тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-