Адвокат Марківа: Огляд місця загибелі журналістів доведе абсурдність звинувачень

Адвокат Марківа: Огляд місця загибелі журналістів доведе абсурдність звинувачень

Укрінформ
Захист заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа вважає, що огляд місця загибелі журналістів під Слов'янськом доведе слідству абсурдність звинувачень.

Таку думку висловив в інтерв’ю Громадському італійський адвокат українця Раффаеле делла Валле. 

За словами адвоката, він як захисник попросив сторону державного обвинувачення подати запит до органів юстиції України на проведення міжнародного розслідування. Якщо цей дозвіл буде надано, то він, прокурор та полковник спеціальної оперативної групи карабінерів, що веде розслідування, поїдуть до України.

Читайте також: ЗМІ назвали десятки імен італійських найманців і пособників "Л/ДНР"

«Я вважаю, що коли ми побачимо місце загибелі журналістів, вся абсурдність звинувачень стане очевидною. Це зона військових дій, вона дуже велика і складна, і я переконаний, що, побувавши там, прокурори та слідчі переконаються у правдивості свідчень Віталія Марківа», – сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Віталія Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов’янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Перше засідання суду відбулося 4 липня 2017 року, але питання щодо запобіжного заходу по суті не розглядалося через рішення підозрюваного змінити наданого йому державного адвоката на іншого. Нинішній довірений адвокат українця Раффаеле делла Валле заявив про готовність відстоювати невинуватість підзахисного.

78-літній Раффаеле делла Валле – знаний в Італії адвокат і політик, член партії Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-