ЗМІ назвали десятки імен італійських найманців і пособників

ЗМІ назвали десятки імен італійських найманців і пособників "Л/ДНР"

Список
Укрінформ
У складі незаконних збройних формувань на боці "Л/ДНР" воювали і воюють, щонайменше, близько 30 громадян Італії. Ще з десяток італійців, а також близько 10 італійських організацій і рухів сприяли бойовикам і надавали їм підтримку.

Списки з прізвищами та назвами опубліковано на сайті "Цензор.НЕТ".

Зокрема, видання опублікувало список зі світлинами 19 громадян Італії, які воювали або воюють зараз у складі НВФ "Л/ДНР".

Крім того, опубліковані прізвища ще 18 італійців, про участь яких у боях на боці терористів є дані.

Ще один список з більш як 10 італійців - особи, які сприяють НЗФ "Л/ДНР".

Як повідомляється в матеріалі, зафіксовані факти підтримки цих НЗФ з боку більш як 10 італійських недержавних організацій, рухів і товариств: "Активісти цих організацій фінансовими чи іншими матеріальними внесками надають допомогу терористам НЗФ, організовували перекидання найманців для поповнення складу воєнізованих формувань. Ними ж проводяться масові заходи в Італії на підтримку діяльності терористів "ДНР"-"ЛНР" та агітація для офіційного визнання цих структур органами державної влади Італії".

"Крім того, представники місцевих органів влади, самоврядування і політичних партій Італії висловлюють та надають активну підтримку російській окупації АР Крим і діяльності "ДНР"-"ЛНР", - наголошується в матеріалі. 

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в італійському місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року.

Читайте також: Український консул уточнив із Марківим та його адвокатом лінію захисту

В ГПУ заявили, що Марків не міг цього зробити, тому що на озброєнні Національної гвардії, у лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі знаходився у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Генпрокуратура вже звернулася до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

Список італійських найманців і пособників терористів "Л/ДНР" доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-