Український консул уточнив із Марківим та його адвокатом лінію захисту

Український консул уточнив із Марківим та його адвокатом лінію захисту

Укрінформ
Консул України не був присутній на попередньому допиті заарештованого в Італії українського військовослужбовця Віталія Марківа через судовий регламент, але зустрівся з ним та адвокатом після допиту для уточнення лінії захисту.

Про це повідомив Укрінформу директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"17 липня  італійський суд у місті Павія провів попередній допит затриманого громадянина України Віталія Марківа. Суд не розглядав справи по суті, отже, відповідно до регламенту, консул України не був присутній у судовій залі", - сказав Погорельцев.

Він додав, що цього ж дня консул зустрівся з Марківим та його адвокатом. "У ході зустрічі було уточнено деякі аспекти лінії захисту Віталія Марківа", - поінформував Погорельцев. 

Читайте також: Українського військового Марківа допитали в Італії

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Віталія Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов'янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Фото:  сторінка Юрія Касьянова у facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-