Sea Breeze: американські та українські морпіхи провели спільний

Sea Breeze: американські та українські морпіхи провели спільний "штурм"

Фото
Укрінформ
У рамках навчань Sea Breeze-2017, що проходять у Чорному морі 10-22 липня, американські та українські морські піхотинці провели спільну висадку.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили зі штутгартської штаб-квартири  Командування США в Європі.

"Американські та українські морські піхотинці здійснили сьогодні скоординировану висадку на сушу з турецького судна на плацдармі у Миколаївці, Україна", - йдеться у повідомленні.

Відпрацювання маневру проходило двома заходами, з вогневою підтримкою сухопутних військ. Сторони продемонстрували високий рівень військової взаємодії.

"Це прекрасна можливість для американських морських піхотинців для відпрацювання висадки десанту з нашими союзниками і партнерами", - сказав капітан Кевін Мерфі (база ВМС у Нешвіллі, штат Теннесі). Він назвав співпрацю і підтримку військової Туреччини та України "прекрасною".

Як вже повідомлялося, навчання Sea Breeze проводяться спільно США та Україною, в 17 раз. У них задіяно повітряні, наземні, морські та амфібійні сили з 17 країн - Бельгії, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, США, Туреччини, України, Франції, Швеції.

Читайте також: Стартувала активна фаза маневрів Sea Breeze-2017

Основну увагу приділено відпрацюванню морських методів ведення бойових дій на морі, у повітрі, включаючи протиповітряну оборону, протичовнову війну, висадку десанту, а також пошук і порятунок на водах.

Маневри мають на меті "підвищення пристосування та функціональної сумісності, зміцнення можливостей реагування у відповідь та демонстрації рішучості союзних і партнерських сил для забезпечення стабільності у регіоні Чорного моря".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-