Стартувала активна фаза маневрів Sea Breeze-2017

Стартувала активна фаза маневрів Sea Breeze-2017

Фото
Укрінформ
Розпочалася активна фаза українсько-американського навчання Sea Breeze-2017, під час якої будуть відпрацьовані багатонаціональні операції з безпеки в кризовому регіоні.

Про це повідомляє прес-центр українсько-американського навчання Sea Breeze-2017 у Facebook.

"Сьогодні, 18 липня, розпочалася активна фаза українсько-американського навчання Sea Breeze-2017, яка має на меті проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом тижня багатонаціональний штаб з планування морських операцій під керівництвом капітана 1 рангу Андрія Риженка здійснив планування зазначеної операції. Зокрема, було проведено оцінку обстановки, проаналізовано та розроблено завдання, відпрацьовано варіанти дій та узгоджено замисел. За результатами плідної роботи було розроблено бойовий наказ, відповідно до якого поставлено завдання силам. Паралельно із плануванням відбулося злагодження тактичних груп кораблів у морі.

Читайте також: Порошенко вірить, що Sea Breeze стане кроком до стабільності в регіоні

Керівник навчання Sea Breeze-2017 капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа розповів, що під час навчання буде відпрацьовано операцію у режимі "free play", яка стане одним із інструментів поступового переходу Військово-морських сил ЗСУ на функціонування за стандартами НАТО. На даний час у визначених районах проходить розгортання задіяних сил.

У ході активної фази міжнародних маневрів планується проведення навчань з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони. Крім того, на учасників навчання очікують десантні, пошуково-рятувальні та доглядові операції, дії з силового вивільнення судна, що захоплене, підводні роботи з розмінування та проводка за тралами тощо. Кульмінацією Sea Breeze-2017 стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

Як повідомлялося, українсько-американські навчання Sea Breeze-2017 в Україні проходять з 10 по 23 липня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Загалом у навчанні беруть участь 16 країн.

Фото: прес-центр Sea Breeze-2017, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-