Порошенко вірить, що Sea Breeze стане кроком до стабільності в регіоні

Порошенко вірить, що Sea Breeze стане кроком до стабільності в регіоні

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вірить, що цьогорічні навчання Sea Breeze стануть потужним кроком для досягнення стабільності в регіоні.

Про це він заявив під час виступу на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" біля берегів Одеси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я щиро вірю, що цьогорічні навчання стануть ще одним потужним кроком для досягнення стабільності в регіоні. Я вітаю вас із 20-річчям навчань Sea Breeze. Бажаю учасникам успішного виконання поставлених завдань", - сказав Порошенко.

Президент також додав, що курс України на членство в НАТО є правильним та безальтернативним.

"Наш намір повернути на порядок денний питання про план дій щодо членства в НАТО і наближення нашого оборонно-безпекового сектору до стандартів Альянсу засвідчено численними опитуваннями громадської думки, потужна підтримка саме такої стратегії - все це засвідчує, що обраний нами курс правильний і безальтернативний", - заявив Глава держави.

Читайте також: Sea Breeze-2017: українці й американці відпрацювали "авіаційний компонент"

Також, за словами Президента, українці не лише переймають вміння і навички у своїх іноземних партнерів, а й самі можуть поділитися унікальним досвідом протидії у гібридній війні.

"Хочу зауважити, що ці багатонаціональні навчання є дуже ефективними не тільки для підвищення рівня підготовки наших Збройних Сил. Вони також важливі і для іноземних учасників, оскільки дають їм можливість перейняти у нас унікальний досвід протидії ворогу у гібридній війні, яку веде проти нашого українського народу Російська Федерація", - зазначив Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко сьогодні відвідує флагман українських ВМС - фрегат “Гетьман Сагайдачний”.

10 липня у Чорному морі почалися спільні з НАТО військові навчання Sea Breeze-2017. Навчання триватимуть до 23 липня. У них візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною. Загалом у навчаннях візьмуть участь понад 3 тисячі осіб.

Багатонаціональні військові навчання Sea Breeze проводять в Україні від 1997 року за співорганізаторства України і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-