Військові кафедри у медичних вишах: Рада не подолала президентське вето

Військові кафедри у медичних вишах: Рада не подолала президентське вето

Укрінформ
Верховна Рада відхилила закон, яким передбачається обов'язкове проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою офіцерів запасу медичної служби.

Таке рішення було прийняте на засіданні ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За підтримку пропозиції Президента України Петра Порошенка відхилити даний закон проголосувало 102 депутати при 226 мінімально необхідних.

Водночас, парламент не зміг подолати вето, у зв'язку з чим закон вважається відхиленим.

Читайте також: Тут - згоден, тут - ні: Добкін озвучив свої побажання до позбавлення недоторканності

Президент вважає, що реалізація закону потребуватиме додаткових видатків Державного бюджету для утворення та забезпечення діяльності кафедр військової підготовки офіцерів запасу медичної служби. При цьому, за розрахунками Міноборони, додаткові видатки у 2017 році становитимуть близько 140 мільйонів гривень. Крім того, Президент стверджує, що реалізація закону призведе до підготовки спеціалістів з перевищенням існуючої потреби майже у 20 разів.

Порошенко вважає, що військову підготовку студентів за даною програмою доцільно здійснювати в межах обсягів держзамовлення на підготовку відповідних фахівців.

Як повідомлялося, парламент прийняв закон №2210а 18 жовтня 2016 року, а 17 листопада 2016 року Президент ветував його і запропонував відхилити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-