Тут - згоден, тут - ні: Добкін озвучив свої побажання до позбавлення недоторканності

Тут - згоден, тут - ні: Добкін озвучив свої побажання до позбавлення недоторканності

Укрінформ
Народний депутат Михайло Добкін виступає категорично проти того, щоб у кримінальному провадженні щодо нього його було затримано і арештовано, оскільки це значно обмежить його можливості захисту себе.

Про це він заявив у коментарі журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується затримання і арешту - я категорично не згоден. Тих доказів і доводів щодо тих злочинів, які я нібито скоїв, у ГПУ немає, на мій погляд, навіть на те, щоб скласти мені підозру. Хочу сказати, що затримання і арешт значно обмежать мої можливості щодо захисту себе... Тому що це кримінальне провадження було зареєстровано три роки тому, і якщо прокурори не змогли впродовж трьох років зібрати жодного доказу моєї вини, то треба розуміти, що якщо вони мене арештують, то вони так само рік, два, три будуть збирати по крихтам якісь докази. А весь цей час я змушений буду знаходитися в місцях позбавлення волі і не зможу повноцінно і активно захищати і себе, і Харківську міськраду того скликання, яка приймала абсолютно законні рішення, які досі ніхто не скасував і навряд чи скасує", - зазначив Добкін.

У прокуратури не буде нічого, крім слів, зазначив нардеп, а він принесе документи, які доведуть "безумовну безперспективність і безпідставність цього подання".

"Сьогодні люди в прямому ефірі зможуть бачити всю дурість пред'явлених мені претензій з боку ГПУ", - додав Добкін.

Він уточнив, що свідків на Регламентний комітет ВР не кликатиме, "адже це не суд", але прийде з адвокатами.

Читайте також: Німецький депутат: зняття недоторканності має бути "політично гігієнічним"

Окремо Добкін наголосив, що у винесенні цього питання на розгляд у сесійну залу він сам проситиме депутатів зняти з нього недоторканість: "Я сам хочу, щоб не було ніяких спекуляцій на цю тему".

12 липня о 15.00 Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-