НАТО спостерігатиме за військовими навчаннями

НАТО спостерігатиме за військовими навчаннями "Захід" - Столтенберг

Укрінформ
В НАТО будуть спостерігати за військовими російсько-білоруськими навчаннями "Захід", запланованими на вересень поточного року.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю "112 Insight International".

"Ми будемо спостерігати за навчаннями "Захід". Всі країни мають право тренувати свої Збройні сили, але для нас важливо, щоб це відбувалося прогнозовано і у відповідності з міжнародними зобов'язаннями, зокрема, з підписаними у Відні документами. Це домовленості, за якими, в тому числі, Росія погодилася на прозоре спостереження за масштабними військовими навчаннями. Ми закликаємо Росію поважати Віденську угоду, сприяти тому, щоб дотримувалися прозорість і передбачуваність військових навчань. НАТО зараз не бачить безпосередньої військової загрози жодній з країн-учасниць Альянсу", - сказав він.

Читайте також: Канада долучиться до військових навчань в Україні

Крім цього, генсек додав, що Росія повинна вивести своїх військових і вплинути на бойовиків.

"Те, що ми бачимо, - це Росія відповідальна за агресивні дії проти України, анексувавши Крим, а також дестабілізуючи Східну Україну. І ми закликаємо Росію відвести всі свої сили звідти. У Східній Україні знаходяться тисячі російських військових, вони повинні бути відведені. І Росія повинна використовувати весь свій вплив на бойовиків, щоб забезпечити повне виконання мінських угод", - підсумував Столтенберг.

Читайте також: Делегація НАТО завершила візит в Київ вечерею на борту "Мрії"

Нагадаємо: навчання "Захід–2017" - спільні стратегічні навчання Збройних сил РФ та Республіки Білорусь, заплановані на 14-20 вересня 2017 року. За попередніми даними, у навчаннях візьмуть участь до 13 тис. військовослужбовців.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що спільні російсько-білоруські навчання можуть бути підготовкою до наступальної операції. Пізніше президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив президента України Петра Порошенка, що навчання "Захід-2017" не перетворяться на підготовку до вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-