Українські дипломати відвідали затриманого в Італії Марківа

Українські дипломати відвідали затриманого в Італії Марківа

Укрінформ
Українські дипломати відвідали бійця Нацгвардії Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою у причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Рокеллі на Донбасі. 

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

Зокрема, зазначаэться в повідомленні, 4 липня представники Генерального консульства України в Мілані відвідали Марківа в закладі утримання. "Морально-психологічний стан В.Марківа – нормальний, умови утримання – задовільні", - поінформували в МЗС.

Також у відомстві зазначили, що цього ж дня в італійському місті Павіа (Італія) відбулося засідання суду у справі Марківа, але суд не розглядав справу по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу.

Читайте також: Суд в Італії переніс обрання запобіжного заходу Марківу на 5 липня

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

Італійський суд сьогодні, 4 липня, планував обрати запобіжний захід для Марківа.

Водночас у батальйоні Нацгвардії ім. генерала Кульчицького, де служить Марків, сьогодні поінформували, що суд в Італії переніс на 5 липня обрання запобіжного заходу українському військовому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-