Суд в Італії переніс обрання запобіжного заходу Марківу на 5 липня

Суд в Італії переніс обрання запобіжного заходу Марківу на 5 липня

Укрінформ
Суд в Італії переніс на 5 липня обрання запобіжного заходу українському військовому Віталію Марківу, якого звинувачують у причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Рокеллі на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба батальйону ім. генерала Кульчицького у Фейсбуці.

"Оновлення інформації стосовно справи Віталія Марківа. Суд перенесено на даному етапі на добу, в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом, який буде представляти Віталія. Інформація надана друзями з Італії", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. 

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

На даний момент старший сержант Марків служить в батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він поїхав до Італії під час планової відпустки. 

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

Читайте також: Під Посольством Італії мітинг, вимагають звільнити Марківа

В МЗС наголосили, що тримають на особливому контролі справу щодо затримання Марківа. Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду італійського міста Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консулу найближчим часом відвідати Марківа. 

Італійський суд сьогодні планував обрати запобіжний захід для Марківа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-