МЗС першим отримає кібердопомогу від НАТО - Грицак

МЗС першим отримає кібердопомогу від НАТО - Грицак

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що в рамках допомоги НАТО для захисту від кібератак Міністерство закордонних справ України першим отримає відповідну техніку.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу з нагоди надання НАТО допомоги Україні щодо кібербезпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«МЗС України першим отримає допомогу. Рішення про це було прийнято ще 2 роки назад і можу сказати, що найближчим часом там буде установлена техніка і датчики», - сказав Грицак.

Він повідомив, що загалом Україна наразі отримала допомогу у розмірі 1 мільйона євро. Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, Грицак зауважив, що українські фахівці готові працювати з новим обладнанням. Також він зазначив, що в допомогу від НАТО входить не лише техніка, а й ще проведення тренінгів для українських спеціалістів.

Читайте також: У Києві підписали договір про постачання обладнання НАТО для кіберзахисту

Грицак повідомив, що внаслідок останньої кібератаки, яка сталася 27 червня, постраждали не лише сайти державних установ, а також 30 тисяч персональних комп'ютерів стали об'єктами атак. У цьому контексті він зауважив, що необхідна співпраця як представників державних установ, так і представників IT-бізнесу для того, щоб уникати цих проблем.

«Ми повинні виступати одним фронтом», - сказав Грицак.

Він також зауважив, що українська сторона сподівається на подальшу плідну співпрацю з НАТО у питанні кіберзахисту.

У свою чергу заступник генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Сорін Дукару зазначив, що Альянс готовий співпрацювати з Україною, бо вважає її своїм стратегічним партнером. Він повідомив, що рішення про надання допомоги прийняли 8 країн НАТО, які є учасниками Трастового фонду - це Румунія, Естонія, Португалія, Туреччина, Угорщина, США, Албанія та Італія. Він зауважив, що це лише перший етап допомоги Україні у кіберзахисті. В цю допомогу входить як технічне забезпечення, так і тренінги для українських фахівців.

«Кіберзахист - це груповий спорт, це спільна співпраця», - підсумував представник НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-