У ГПУ заявили, що Рокеллі 2014 року поїхав у

У ГПУ заявили, що Рокеллі 2014 року поїхав у "сіру зону" без погодження з Україною

Укрінформ
Загиблий на Донбасі у 2014 році італійський фоторепортер Андреа Рокеллі, у причетності до смерті якого італійська сторона підозрює українського бійця Віталія Марківа, не узгоджував свою поїздку у Слов'янськ із українською владою. 

Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Пан Рокеллі відвідав так звану "сіру зону" без погодження цього візиту із офіційною владою України. Тим не менш, ми розуміємо те занепокоєння і стурбованість близьких та родичів пана Рокеллі і так само, як і представники італійської сторони, хотіли би добитися справедливості", - сказав Єнін.

Він зазначив, що за результатами українського розслідування, "не встановлено жодної конкретної особи, яка могла б бути причетна до смерті італійського журналіста та його російського напарника". Проте якщо італійська сторона надасть українській переконливі докази такої причетності, то, безумовно, вони будуть взяті до уваги, запевнив представник ГПУ. 

Читайте також: Затриманому в Італії нацгвардійцю Марківу інкримінують умисне вбивство - ГПУ

Як пояснив Єнін, зона, де загинув журналіст, на той момент не перебувала під контролем українських урядових сил. Відновити контроль над цією територію вдалося лише через два місяці, тому нині важко встановити справжні причини загибелі журналістів і винних. 

"Поки українські війська здобули контроль над цією територією, пройшло ще щонайменше 2 місяці. Відповідно, перші слідчі дії змогли провести з певним перебігом часу. Безумовно, це все не сприяє встановленню істини", - зауважив Єнін.

Як повідомлялося, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. 

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

На даний момент старший сержант Марків служить в батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він поїхав до Італії під час планової відпустки. 

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

В МЗС наголосили, що тримають на особливому контролі справу щодо затримання Марківа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-