Затриманому в Італії нацгвардійцю Марківу інкримінують умисне вбивство - ГПУ

Затриманому в Італії нацгвардійцю Марківу інкримінують умисне вбивство - ГПУ

Укрінформ
Затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа підозрюють у навмисному вбивстві італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі. 

Про це розповів журналістам заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє Еспресо.TV

"У нас немає підстав не довіряти правоохоронним органам Італії. Кваліфікація кримінального провадження, яке розслідується в Італії, - це навмисне вбивство журналіста Рокеллі", - сказав Єнін.

Як уточнив Єнін, за результатами розслідування в Україні не встановлено жодної людини, яка може бути причетна до загибелі італійського журналіста та його російського напарника. Італійська сторона не зверталася із запитами про екстрадицію до українських правоохоронних органів.

Читайте також: Затримання Марківа: проти бійця свідчив французький журналіст – МВС

Нагадаємо, 1 липня заступник генпрокурора Єнін повідомив, що в Італії затриманий заступник командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталій Марків за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі поблизу м.Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року. Проти Марківа давав свідчення французький журналіст Вільям Рогелон, який постраждав у ході того обстрілу.

24 травня 2014 року в районі сел. Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Рокеллі і його перекладач загинули.

При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ, а у батальйону ім. Кульчицького на той час не було мінометів.

Справа про затримання в Італії громадянина України Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-