Затримання Марківа: проти бійця свідчив французький журналіст – МВС

Затримання Марківа: проти бійця свідчив французький журналіст – МВС

Укрінформ
Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа затримали на підставі свідчень французького журналіста.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС.

"За інформацією французького журналіста щодо обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів прокуратурою міста Павія (регіон Ломбардія) розпочато кримінальне провадження. В рамках цього провадження французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Віталій Марків. Крім того, в рамках свідчень французький журналіст надав відеоряд", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

У МВС зазначають, що Марків виїхав до Італії під час планової відпустки. Офіційної інформації щодо затримання Віталія Марківа до Національної гвардії не надходило.

"Генеральною прокуратурою України проводяться заходи з встановлення усіх обставин затримання в рамках міжнародно-правового співробітництва", - додали в департаменті комунікацій МВС.

Читайте також: Арешт українця в Італії: Геращенко не виключає "допомогу" спецслужб РФ

Нагадаємо, італійські ЗМІ повідомили про арешт у місті Болонья українського добровольця за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера Рокеллі. Пізніше стало відомо, що мова йде про Віталія Марківа. У ГПУ заявили, що здивовані цим затриманням і вже звернулися до італійської влади з вимогою надання грунтовних доказів вини Марківа або його негайного звільнення. 

24 травня 2014 року в районі сел. Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Рокеллі і його перекладач загинули.

У МЗС наголосили, що тримають на особливому контролі справу щодо затримання Марківа. Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду італійського міста Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консулу найближчим часом відвідати Марківа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-