Українці Молдови відзначили День Конституції

Українці Молдови відзначили День Конституції

Фото
Укрінформ
Урочисті заходи, приурочені до 21-ї річниці від дня ухвалення Конституції України, пройшли в Українському домі міста Бєльці на півночі Молдови.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, в урочистостях взяли участь українські дипломати, представники української громадської організації «Заповіт», громадських організацій і рухів Молдови та України, етнокультурних об'єднань, а також викладачі та студенти Бельцького державного університету імені А. Руссо.

«Хочу нагадати, що 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Основний закон держави - Конституцію. Цьому передували деякі протистояння гілок влади - законодавчої і виконавчої. Однак переміг здоровий глузд бачити Україну процвітаючою, економічно сильною, технічно розвиненою. Головне, в документі були зафіксовані символи державності, права громадян, всього народу України. У нього були внесені нові пункти - недоторканність і право на власність, і це було поштовхом для подальшого розвитку Української держави», - зазначив у своєму виступі перед присутніми Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат розповів про нинішню ситуацію в Україні, здійснення реформ в судовій системі, економіці, та інших сферах суспільно-політичного життя держави. Гнатишин наголосив, що з наданням українцям безвізового режиму з Євросоюзом перед громадянами країни відкрилися нові перспективи поглиблення взаємодії з вільним європейським простором.

Він також поінформував присутніх про поточний стан і перспективи розвитку та поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Молдовою.

Учасникам урочистостей була представлена виставка фотографій журналістів, що побували в зоні АТО, підготовлена в рамках проекту «Не чужа війна» громадськими волонтерськими організаціями України ( «Мольфар» і співтовариством «Журналістський майдан») і Молдови ( «Бєльці в моєму серці»).

Фотографії відображають збройну агресію Росії проти України на території Донецької та Луганської областей.

Учасники заходів поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, встановленого в парку поруч з Українським домом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-