День Конституції у Києві: флешмоб та ретропоїзд

День Конституції у Києві: флешмоб та ретропоїзд

Укрінформ
Низка святкових заходів, приурочених до Дня Конституції, відбудеться у середу, 28 червня, в українській столиці.

Про це інформують, зокрема, офіційні сайти Президента України та Міністерства юстиції.

Як повідомлялося раніше, в урочистостях з нагоди Дня Конституції України, які розпочнуться о 10.00 біля пам'ятника гетьману Пилипу Орлику, візьме участь Президент України Петро Порошенко

Флешмоб до Дня Конституції України відбудеться о 16.30 в Експоцентрі ВДНГ, де під час музичного фестивалю "Atlas Weekend - 2017" міністр юстиції України Павло Петренко презентує нову послугу - електронну подачу заяви на реєстрацію шлюбу через анлайн будинок юстиції.

ПАТ "Укрзалізниця" запрошує киян та гостей столиці в День Конституції покататися на ретропоїзді. Відправлення - о 13.49 з Центрального залізничного вокзалу, платформа №1. Поїзд з паровозом Ер 787-46 та комфортабельними вагонами курсуватиме столичним залізничним кільцем за маршрутом Київ-Пасажирський - Київ-Волинський - Київ-Петрівка - Дарниця - Київ-Деміївський - Київ-Пасажирський. Працюватиме і дитяча залізниця у Сирецькому парку з 11.00 до 15.20.

Також у цей день відбудеться круглий стіл на тему: "Конституція України і принципи Республіки. Зміни чи нова Конституція?" (початок о 12:00, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх), організатором якого є Громадська спілка "Українська республіканська платформа". Серед учасників заходу, зокрема, Віктор Шишкін - екс-суддя Конституційного суду України, перший Генеральний прокурор України; Сергій Джердж - голова Української республіканської партії; Ірина Сінчалова - голова ГС "Українська республіканська платформа"; Сергій Дацюк - відомий політолог. 

Учасники семінару та всеукраїнських зборів ВО "Рух захисту української мови", що розпочнуться в Українському домі о 12:00 за участі відомих мовознавців та депутатів Верховної Ради, о 16:.30 візьмуть участь у ході на захист ст. 10 Конституції України: вул. Хрещатик - Майдан Незалежності - Бессарабська пл. Після закінчення зборів о 16.00 на сходах перед Українським домом відбудуться мітинг та концерт за участю відомих музикантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-