Більше 25 шкіл зміняться до невпізнання - радник голови ОДА

Більше 25 шкіл зміняться до невпізнання - радник голови ОДА

Укрінформ
Школи Дніпропетровщини кардинально реконструюють: вони зміняться не лише зовні, але і внутрішньо. У класних кімнатах, наприклад, можна буде писати на стінах. Цього року реконструкція торкнеться більше 25 шкіл області.

Про це написав у Фейсбук радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

"Цього року ми робимо зовнішні реконструкції більше 25 шкіл. Наступного року, ці та інші школи ми починаємо реконструювати всередині. Для цього прямо зараз ми створюємо концепцію того, яким школам бути всередині, в якій описуємо і візуалізуємо кожний елемент. На виході ми отримуємо набір типових рішень для умовної школи, який застосовуватиметься до кожної конкретної школи при організації її внутрішньої реконструкції", - написав Голик.

Він представив один з прикладів майбутнього навчального класу: нормальна акустика, є обов'язковий варіант під проектор, жодних штор-пилозбірників - тільки тканинні ролети, наливна підлога, стіни у вигляді панелей, на яких можна писати маркером і на які можна вішати будь-які малюнки і оголошення. Столи з HPL-панелей - підвищена зносостійкість. "Такі панелі застосовуються, наприклад, в меблях у Mcdonalds. Кожний кабінет залежно від предмета має свій колір. Тобто колірна навігація. Кабінет фізики - з синьою стіною, хімії - із зеленою", - додав Голик.

За його словами, все буде дуже просто, без «витребеньок», проте «сучасно, відкрито, чисто і акуратно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-