Глава МЗС Чехії привітав українців із початком дії безвізового режиму

Глава МЗС Чехії привітав українців із початком дії безвізового режиму

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Любомир Заоралек привітав українців із початком дії напередодні безвізового режиму з ЄС.

Про це він написав у своєму Twitter у понеділок.

«Привітання всім громадянам України з хорошою новиною - початком безвізового сполучення з країнами Шенгену. Раді, що Україна виконала всі умови для скасування візового режиму для короткострокових поїздок», - зазначив міністр.

Керівник чеського МЗС побажав Україні «успішного будівництва європейської держави, успіхів у боротьбі з корупцією» та її громадянам - щасливих безвізових подорожей до держав Шенгену. «Вітаємо у Європі», - завершив коротке привітання Заоралек.

Тим часом, як повідомляють чеські ЗМІ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни, поліція і спецслужби республіки готові до ризиків, пов'язаних із можливістю зростання числа громадян України, які можуть спробувати скористатися лібералізацією візового режиму для того, щоби влаштуватися в ЧР на роботу. Якщо такі підозри будуть обгрунтовані, поліцейські органи вимагатимуть збільшення штату їх співробітників.

«Поліція у справах іноземців інтенсивно готується. Це правда, що органу серйозно не вистачає кадрів, треба багатьох найняти», - заявив очільник МВС ЧР Мілан Хованець. Він зазначив, що країна рада запрошувати українців на роботу, особливо з деяких спеціальностей, але підкреслив, що в'їжджати ці люди повинні з відповідними документами, «не зловживаючи безвізовим режимом», в іншому випадку їх розглядатимуть як нелегалів.

Як повідомляє англомовна газета Prague Monitor, українці становлять найбільшу групу іноземців, які проживають в Чехії, і вона продовжує зростати. Станом на кінець березня 2017 року 117 722 громадянина України проживали в ЧР легально. Водночас українці становлять і найбільшу групу нелегалів - 1552 особи з 5039 в 2016 році, це на чверть більше, ніж роком раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-