Порт Ростова-на-Дону не впустить лайнер

Порт Ростова-на-Дону не впустить лайнер "Генерал Ватутін" із України

Укрінформ
Порт Ростов-на-Дону не має наміру впускати лайнер "Генерал Ватутін", що йде з України.

Про це повідомив начальник служби експлуатації ростовського порту Віталій Віробян в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва".

"Ми займаємося тільки вантажними теплоходами, ми взагалі не поінформовані, що до нас йде щось таке. Ні, ми не пустимо сюди його. Та і як він може прийти сюди, – у мене ніякої інформації ні письмової, ні усної, що хтось прибуде сюди. Буквально годину назад – я не знаю, хто - телефонував до мого диспетчера і просив роз'яснити, куди ця баржа, лайнер йде", - сказав Віробян.

Видання "Думская" повідомляє, що судно класу "ріка-море" вирушило в рейс з Києва 1 червня. Після Херсона лайнер повинен був зайти до Одеси, однак замість цього він зайшов в Ізмаїл і місто Вілкове, а потім узяв курс на Крим. За даними сайту MarineTraffic, "Генерал Ватутін" на момент публікації входить в Керченську протоку і прямує у бік Ростова-на-Дону.

Проте, за непідтвердженими даними, в даний час лайнер вже не належить українській фірмі "Червона рута". При цьому вказується, що судно вже зв'язалося з російськими прикордонниками і затвердило час і місце стоянки.

Джерела в ФСБ заявили виданню Nation News, що судно не заходило в російську акваторію і даних про нього у спецслужб немає.

Фото: marinetraffic.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-