Екс-директор Бібліотеки української літератури отримала чотири роки умовно

Екс-директор Бібліотеки української літератури отримала чотири роки умовно

Укрінформ
Міщанський суд Москви визнав винною та призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно колишній директорці БУЛ Наталії Шаріній за звинуваченням в екстремізмі та розтраті коштів установи.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Суд доходить висновку про доведеність вини підсудної. Визнати підсудну винною в екстремізмі і розтраті грошових коштів. Призначити Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно", - йдеться у вироку судді Олени Гудовшникової, оприлюдненому в понеділок.

Крім того, Шаріній призначено покарання у вигляді випробувального терміну на чотири роки. Сторона звинувачення просила раніше засудити підсудну до п'яти років позбавлення волі умовно. Позов нібито потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури – ще буде розглянуто окремо.

Сама Шаріна заявила, що вирок їй не зрозумілий. "Він мені не зрозумілий. Розпалювання ненависті - це які це дії? Так які дії я провела? Жоден свідок не підтвердив, немає жодного доказу. Книги не визнані екстремістськими", - сказала Шаріна.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріної почався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр «Меморіал» ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шарину політв'язнем, у зв'язку з чим вона повинна бути звільнена з-під домашнього арешту, а кримінальну справу закрито.

Раніше адвокат Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом. Наталія Шаріна у своєму останньому слові відкинула всі звинувачення і попросила про виправдальний вирок.

Держобвинувачення просило призначити Шаріній у справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. Крім того, прокуратура попросила стягнути з Шаріної понад 2,1 мільйона рублів в рахунок збитку, нібито завданого бібліотеці.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-