Справа БУЛ: московський суд визнав Шаріну винною в екстремізмі та розтраті

Справа БУЛ: московський суд визнав Шаріну винною в екстремізмі та розтраті

Укрінформ
Міщанський суд Москви визнав колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну винною в екстремізмі і розтраті.

Про це повідомляє Дождь.

«Шаріна вчинила дії, спрямовані на поширення національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності. Шаріна вчинила розтрату грошових коштів у корисливих цілях», — зачитала вирок суддя Міщанського суду Москви.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною почався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр "Меморіал" ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шарину політв'язнем, у зв'язку з чим вона повинна бути звільнена з-під домашнього арешту, а кримінальну справу проти неї - закрито.

Раніше адвокат Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом.

Держзвинувачення просило призначити Шаріній у справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. Крім того, прокуратура попросила стягнути з Шаріної понад 2,1 мільйона рублів у рахунок збитку, нібито завданого бібліотеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-