Справа БУЛ: Шаріна просить виправдальний вирок

Справа БУЛ: Шаріна просить виправдальний вирок

Укрінформ
Колишній директор Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна виступила в Міщанському суді Москви з останнім словом. Вона відкинула всі звинувачення на свою адресу і попросила про виправдальний вирок.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я абсолютно не вважаю себе в чомусь винною і прошу виправдати себе за всіма статтями, не кажучи вже про якусь реабілітацію та вибачення. Саме читач прочитує зміст книги і робить з неї висновки, для чого він взяв цю книгу. Тим, кому необхідно прочитати книги, наприклад, Корчинського, вони можуть це зробити в Інтернеті. Бібліотека має законно видані книги, а видавництва несуть відповідальність за те, щоби в книгах не було екстремізму", - сказала Шаріна у заключній промові.

Повідомляється, що вирок їй оголосять 1 червня.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною розпочався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності й розтрату.

Правозахисний центр "Меморіал" ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шаріну політв'язнем, у зв'язку з чим її має бути звільнено з-під домашнього арешту, а кримінальну справу закрито.

Раніше адвокат Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом.

Держзвинувачення просило призначити Шаріній по справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. Крім того, прокуратура попросила стягнути з Шаріної понад 2,1 мільйона рублів в рахунок збитку, нібито завданого бібліотеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-