Прокурор просить для Шаріної п'ять років умовно

Прокурор просить для Шаріної п'ять років умовно

Укрінформ
Прокурор попросив московський суд засудити колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну до п'яти років позбавлення волі умовно з п'ятирічним випробувальним терміном.

Про це повідомляє кореспондент «Медузи» із залу суду.

Також обвинувачення просить суд позбавити Шаріну права обіймати певні посади протягом трьох років.

Судовий процес над Наталією Шаріною в Москві почався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр «Меморіал» ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає директора московської Бібліотеки української літератури» Наталію Шаріну політв'язнем, у зв'язку з чим вона повинна бути звільнена з-під домашнього арешту, а кримінальну справу закрито.

Раніше адвокат обвинуваченої в екстремізмі колишньої керівниці Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом.

Як повідомлялося, Шаріну звинувачують за ст. 282 КК РФ («Роздмухування ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності») і за ч. 4 ст. 160 КК РФ (Привласнення або розтрата, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі»). З жовтня 2015 року вона перебуває під домашнім арештом.

Перше звинувачення пов'язане з "поширенням" в бібліотеці книг Дмитра Корчинського, які визнані в Росії екстремістськими матеріалами. Шаріна стверджує, що заборонені книги були підкинуті в бібліотеку.

Звинувачення в розтраті пов'язано з можливою витратою коштів, виділених бібліотеці, на адвокатів, які захищали її в іншій кримінальній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-