Реальне вирішення проблем Донбасу лежить поза межами блокади - Біденко

Реальне вирішення проблем Донбасу лежить поза межами блокади - Біденко

Укрінформ
Будь-яка блокада є інструментом, орієнтованим у минуле, тому що не пропонує альтернативних рішень, які насправді полягають у розробці конкретних стратегій та їх втіленні. 

Про це заявив у вівторок у ході публічних дебатів "Блокада" Донбасу в дії: чи наблизить вона повернення окупованих територій під контроль України?" державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання блокади (Донбасу. - Ред.) - це дуже типовий приклад, коли був нав'язаний порядок денний і той формат діалогу, який насправді проблеми не вирішує... Реальні рішення, які дадуть результат, лежать поза межами торговельної блокади. Вони лежать у розробці конкретних стратегій, конкретних планів і їх реалізації", - сказав Біденко. 

Він зазначив, що будь-яка блокада є інструментом, орієнтованим у минуле або у сьогодення, але не у майбутнє, тому що не пропонує альтернативних рішень. "Блокада має супроводжуватися додатковими рішеннями, які теж мають озвучуватися і проговорюватися", - переконаний Біденко.  

У цьому контексті він зауважив, що рішення Ради національної безпеки України про тимчасове припинення вантажоперевезень з ОРДЛО було справді "перехопленням ініціативи, порядку денного і намаганням його хоч якось контролювати". 

На переконання Біденка, саме в інтересах Росії нагнітання певного конфлікту і нав'язування простих рішень. 

"Простих рішень не існує, у владі тим більше. Будь-що вимагає верифікації, певного моделювання, також дуже часто відбуваються помилки, які необхідно з часом вирівнювати", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-