Телевежі у зоні АТО: Біденко розказав, чому гальмується вирішення питання

Телевежі у зоні АТО: Біденко розказав, чому гальмується вирішення питання

Укрінформ
Кошти на будівництво телевеж у Бахмутівці та Покровську в держбюджеті не передбачені, тому необхідно внести до нього зміни або виділити з резервного фонду. 

Про це заявив у вівторок у ході публічних дебатів "Блокада" Донбасу в дії: чи наблизить вона повернення окупованих територій під контроль України?" державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В бюджеті на цей рік, за який голосували народні депутати, немає жодної копійки на інформаційну інфраструктуру в зоні АТО. Тобто сьогодні ми говоримо про те, що мають виділятися кошти з резервного фонду або вноситися зміни у держбюджет на цей рік, які будуть регулювати це питання.  А поки що кошти шукаються "на стороні" як донорські допомога,  як допомога комерційних організацій - саме так була побудована телевежа на Чонгарі.  Плюс сьогодні йде мова з Луганською і Донецькою ОДА , що вони за свій рахунок будуватимуть дві вежі ( в Бахмутівці та Покровську. - Ред) , а потім ці кошти будуть повертатися", - сказав Біденко.

Він нагадав, що через домінування  території двох телевишок у Донецьку і Луганську в нас існує "величезна проблема" з українським мовленням навіть на контрольованій Україною території. За словами Біденка, "фізично, географічно чи будь-як технологічно" перемогти ці дві великі вишки неможливо, тому було ухвалено рішення побудувати телевежі у Покровську Луганської та Бахмутівці Донецької області. 

Він розповів, що час від часу порушується питання, що потрібна ще одна телевежа по лінії Бахмут-Світлодарськ, але поставити ані засоби для глушіння, ані передавачі в Світлодарську неможливо, бо це зона прямого обстрілу. 

За словами Біденка, пропозиції простих рішень на кшталт "давайте побудуємо вежу в такому-то місці" упираються в дуже багато питань - від пошуку коштів до виділення землі. 

"Буквально недавно ми їздили з Костинським (член Національної ради з питань ТБ і радіомовлення Сергій Костинський. - Ред.) у Покровськ і банально "вручну" вирішували питання виділення землі під нову вежу. Трохи не наше питання, ми це розуміємо, але інакше воно не рухалося. І так фактично по всьому", - констатува держсекретар Мінінформполітики.

Резюмуючи, він зазначив, що постійно озвучувана проблема відсутності українського контенту в деяких місцях підконтрольної Україні території ,"на 100 відсотків контрольована і, думаю, вона буде вирішена в грудні цього року".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-