Чернишов розповів, як просувається проект з будівництва нових СІЗО

Чернишов розповів, як просувається проект з будівництва нових СІЗО

Укрінформ
Перелік документів, який Міністерство юстиції пропонує інвесторам для участі в конкурсі проектів щодо будівництва нових СІЗО замість Лук'янівського та Львівського, можуть змінити.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов в інтерв'ю Укрінформу. 

«У нас були перемовини стосовно Львівського СІЗО. Щодо Київського СІЗО зацікавленості ми майже не чули, тому зараз готуємося проводити консультації з Європейською бізнес-асоціацією, представництвом Американської торговельної палати, з комерційними відділами посольств. Можливо, той набір документів, який ми пропонуємо інвесторам, їх не влаштовує. Ми хочемо отримати фідбек. Ймовірно, доведеться щось переформатувати», - зазначив Чернишов.

Він сказав, що «чув, що вартість будівництва нового СІЗО не відповідає очікуваній оцінці та можливості реалізації на тому майданчику, що під Лук'янівським СІЗО, проекту, який компенсує витрати інвесторам». 

«Ми хочемо це почути не кулуарно, а офіційно. І так само офіційно оприлюднити, щоб уникнути пліток. Це життя. Змінюється інвестиційний клімат, у нас триває АТО, зрозуміло, що інвестори і на це звертають увагу. У внутрішнього інвестора, відверто кажучи, на такий обсяг робіт навряд чи є відповідні ресурси, тому ми працюємо перш за все на залучення іноземних інвесторів», - заявив заступник міністра юстиції.

Окрім того, він наголосив, що нині «де-факто немає» заявок від інвесторів для участі в конкурсі проектів з будівництва нових СІЗО замість чинних Лук'янівського та Львівського. 

Як повідомлялося, нове СІЗО замість Лук'янівського планують будувати або в Коцюбинському, або в Бучі Київської області на ділянках, які зараз знаходяться в користуванні Міністерства юстиції.

Інвестор повинен буде збудувати нове СІЗО, ввести його в експлуатацію, і тільки після цього отримає право на користування ділянкою, на якій зараз знаходиться Лук’янівське СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-