Привітання для політв'язня Карпюка збирають у Фейсбуці�

Привітання для політв'язня Карпюка збирають у Фейсбуці

Політв’язні
Укрінформ
Російський адвокат Ілля Новіков закликав усіх бажаючих поздоровити з днем народження ув'язненого в РФ українця Миколу Карпюка.

Про це адвокат написав на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Сьогодні день народження Миколи Карпюка. Завтра я їду у Володимирський централ. Хто хоче його поздоровити - пишіть в коментарях", - написав Новіков.

Зараз в коментарях під постом більше 60 побажань Карпюку з України, Германії, Ізраїля, а також Росії.

Як відомо, Микола Карпюк, український  громадський та політичний діяч, член партії УНА-УНСО, був затриманий у 2014 році при в'їзді до Росії за сфабрикованими звинуваченнями у злочинах проти федеральних військ, скоєних у ході першої чеченської війни. У травні 2016 року разом з іншим українським політв'язнем Росії Станіславом Клихом засуджений до ув'язнення. Карпюк отримав 22,5 роки ув'язнення, Клиха засудили до 20 років ув'язнення.

Карпюк та Клих спростовували всі звинувачення та заявили, що ніколи не були у Чечні, були захвачені російськими спецслужбами силоміць, а показання були отримані під тортурами. Адвокати ув'язнених вимагали припинення переслідування українців. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка разом зі Станіславом Клихом політв'язнями.¸

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-