Експерт розповів, як засновник

Експерт розповів, як засновник "1С" пов'язаний з кібератаками спецслужб РФ

Укрінформ
Доступ до ядра бухгалтерської програми “1С” мають лише декілька осіб у Москві, включно із засновником компанії “1С”  Борисом  Нуралієвим  -  одним із найактивніших учасників кібервійни, яку проводять спецслужби РФ.

Про це заявив під час круглого столу в Києві аналітик, виконавчий секретар Асоціації національних розробників програмного забезпечення Олександр Кочетков, повідомляє Укрінформ.

“Якщо говорити про програму "1С", то з чого вона складається? З оболонки, яка пристосована під конкретну задачу, і ядра. Ось ядро є повністю закритим. Ніхто з тих, хто обслуговує програму, не кажучи вже про користувачів, не має доступу до ядра цієї програми!  Лише невелика кількість людей у Москві на чолі з Нуралієвим, розробником цієї програми, мають доступ до програмного ядра "1С". Що вони з ним роблять, чи змінювали його – ніхто не знає”, - заявив він.

Експерт також вказав на дивне часте оновлення програми:  “Програма оновлюється в низці випадків 3-4 рази за місяць. Для чого оновлювати 3-4 рази за місяць? Це ж абсурд якийсь!”

Крім того, за словами  Кочеткова, засновник компанії “1С” Нуралієв є “публічним путіністом” та “активним українофобом”. “Пан Нуралієв – один із найактивніших учасників усіх програм з так званої кібервійни, яку проводять спецслужби Росії. Активний публічний путініст. І активний українофоб. Він прямо зізнається: я зроблю все  для Росії, що залежить від мене, щоб зміцнити її могутність й імперську велич. І його програма, на яку ми не маємо жодної можливості впливати, сервер якої з інформацією зберігається в Росії, використовується у наших силових структурах”, -  наголосив виконавчий секретар Асоціації національних розробників програмного забезпечення.

Він також вказав на той факт, що програмне забезпечення іншої російської компанії “Парус”, яка  також потрапила під санкції та використовується, у тому числі, в українських силових структурах, розроблялося штабом ВМС РФ.

“Найпростіший приклад по силових структурах – програмне забезпечення "Парус", яке розроблене штабом ВМС РФ. Офіцерами російського військово-морського штабу! І використовується у наших силових структурах! Ця програма має можливість контролювати витрати на військові замовлення, переміщення кадрового складу, присвоєння звань, відрядження. Та не треба ніяких шпигунів!”, - наголосив Кочетков.

Більш детальніше читайте у статті на сайті Укрінформу “Штірліци” російського ПЗ. Для чого потрібні санкції”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-