Журналіст Бабченко обіцяє піти в Правий сектор, якщо РФ почне нову війну

Журналіст Бабченко обіцяє піти в Правий сектор, якщо РФ почне нову війну

Укрінформ
Російський журналіст, ветеран бойових дій у Чечні Аркадій Бабченко заявив, що воюватиме на українській стороні у разі, якщо Росія почне чергову війну.

Так Бабченко, який через постійні погрози змушений був поїхати з РФ, прокоментував у своєму Facebook отримання мобілізаційного припису з'явитися до військкомату.

"Я вам присягаюся - якщо Росія вплутається в нову війну, я не бігатиму по засіках і обов'язково, в перших рядах запишуся в діючу армію. У добровольці. У "Правий сектор". У Києві. Адже якщо вже і доведеться воювати ще раз, то тепер я абсолютно точно воюватиму проти вас. Це не вимушене рішення під тиском обставин - це мій свідомий вибір", - написав журналіст, звертаючись до воєнкома.

Він додав, що якщо російська воєнщина "ще раз через поребрик полізе вбивати людей", то він намагатиметься докласти всіх можливих зусиль, щоб запхати її назад.

Отримавши мобілізаційний припис, журналіст також згадав, як вирушав на війну до Чечні. "Стоїш, дивишся на цей папірець, згадуєш, як твій ешелон зупинився на шляхах у Моздоку, а поруч, на сусідніх шляхах, стояв ешелон з розкуроченою технікою ЗВІДТИ, і ми дивилися на нього в усі очі, на цю розірвану, розкурочену якоюсь неймовірною, нелюдською силою броню, з якою не була ще змита кров убитих в ній людей, прибравши відразу свої смішки і героїчне розпушування пір'я, і це по-справжньому страшно, вперше в нашому короткому житті смерть подивилася нам ось так в очі, близько, з сусідніх шляхів", - написав він. 

"А потім нас привезли на злітну полосу в Моздоку, і там рядком лежали якісь дивні чорні мішки. Їх привозили "вертушки" звідти, куди везли нас, вивантажували, а потім в ці ж самі "вертушки" завантажували нас і відвозили туди. І ми довго не могли зрозуміти, що це за чорні пластикові мішки. А потім зрозуміли", - додав Бабченко.

Він підкреслив, що зараз дуже радий, що знаходиться за межами Росії.

"Товариш воєнком. Я у ваші ігри награвся вже тоді. У дев'яносто шостому. І потім ще раз. У дев'яносто дев'ятому. А потім ще в дві тисячі восьмому. І в дві тисячі чотирнадцятому. Я служив у вашій армії двічі. І я вам більше нічого не винен. Ні вам, ні Батьківщині, ні державі, ні цьому чудовому народу. Нікому і нічого", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-