Меморіал українським героям встановлять на печерських пагорбах - Порошенко

Меморіал українським героям встановлять на печерських пагорбах - Порошенко

Укрінформ
Меморіал українським героям буде створений на печерських пагорбах у Києві, де зараз розміщується Національний музей історії України у Другій світовій війні і постане Меморіальний комплекс учасникам антитерористичної операції.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистого відкриття фотовиставки “Четверте покоління” на території цього музею, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нещодавно до мене звернулися десятки громадських організацій ветеранів антитерористичної операції, які представили своє бачення меморіального комплексу. На переконання авторів звернення, Меморіал слід розташувати в історичному місці”, - сказав глава держави.

За його словами, ветерани АТО попросили, щоб це був “максимально відкритий простір, велика територія, де люди могли б не тільки покласти квіти чи вінки, а й перебувати певний час, думати, згадувати, осмислювати минуле та сьогодення, дивитися у майбутнє”.

Президент зазначив, що загалом погоджується із запропонованими громадськими  організаціями ветеранів АТО підходами: “Має бути найближчим часом оголошено відповідний всеукраїнський конкурс, який за вашою участю й визначить, яким мають бути будова Меморіалу та його наповнення експонатами та артефактами”.

“Вважаю, кращої історичної локації для розташування Меморіалу українським героям, ніж ці високі пагорби правого берега Дніпра, годі й шукати. Це місце традиційно відвідують сотні тисяч людей, і стежка сюди не заросте ніколи. Відтак, уся ця територія, де розміщуватиметься, зокрема, Національний музей історії України у Другій світовій війні, а також майбутній Меморіальний комплекс учасникам антитерористичної операції, має стати єдиним Меморіалом українським героям. Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийняте”, - підкреслив Порошенко.

На його думку, такий підхід утверджуватиме непохитний і стійкий зв'язок різних поколінь захисників України, дозволить гідно увічнити пам'ять наших героїв.

“Слава ветеранам Червоної армії та партизанського руху! Слава воякам Української повстанської армії та всім учасникам національно-визвольних змагань! Слава всім, хто захищав Україну від агресії з боку нацистського Третього рейху! Слава Збройним силам України, Національній гвардії, Службі безпеки, прикордонникам, добровольцям і волонтерам, всім силовим структурам, які боронять нашу Вітчизну від ворожих зазіхань Російської Федерації! Слава Україні!” -  заявив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-