Порошенко: Бути військовим в Україні - почесно, а РФ зрікається своїх без докору сумління

Порошенко: Бути військовим в Україні - почесно, а РФ зрікається своїх без докору сумління

Укрінформ
Нині бути українським військовим є почесним обов’язком, а російська держава не цінує життя своїх воїнів та без жодного докору сумління зрікається своїх загиблих та поранених солдат.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки  “Четверте покоління” на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

“Сьогодні зі знятими погонами та замальованими фарбою бортовими номерами танків і бронетранспортерів російські військові таємно, під покровом ночі, перетинають кордон України. Щоб без імен, без документів, без мундира випалювати українську землю та заливати її кров'ю. Нині бути українським військовим – почесний обов’язок. А бути російським військовим - значить виконувати накази держави, яка не цінує життя своїх воїнів, яка без жодного докору сумління зрікається своїх загиблих та поранених солдат”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що сучасна Росія як правонаступниця Радянського Союзу “не змогла і не встигла стати миролюбною нацією”. “Згадаймо молдавське Придністров’я, грузинські Абхазію та Південну Осетію, українські Крим та Донбас. І Сирія їй не дає спати спокійно. Уявіть собі, що все це тільки за 25 років існування Російської Федерації. А перед тим були Афганістан в 79-му, Чехословаччина і Прага в 68-му, Будапешт і Угорщина в 56-му”, - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-