ВМС України готові застосувати зброю у відповідь на провокації та диверсії

ВМС України готові застосувати зброю у відповідь на провокації та диверсії

Заява
Укрінформ
Командування ВМС ЗС України інформує про те, що в країні почастішали спроби вчинення диверсій і терактів, а відтак закликає українських громадян бути пильними і не піддаватися на провокації.

Відповідну заяву розміщено на сайті Міноборони України.

"Останнім часом почастішали випадки спроб вчинення провокацій, диверсій, терористичних актів та інших протиправних дій проти військових об’єктів, особливо щодо баз (арсеналів), складів тощо. Ворог активізував свою підривну діяльність у тому числі й глибоко в тилу, про що свідчать факти застосування ним безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів), використання в протиправних цілях саморобних вибухових пристроїв, організація різного роду провокацій. Подібне, на жаль, має місце і в зоні відповідальності Військово-морських сил Збройних сил України. Причому, антиукраїнські сили свої ганебні наміри цинічно «підганяють» під свята і річницю трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

У зв’язку з вищезазначеним, командування Військово-морських сил Збройних сил України звертає увагу громадян на те, що у разі будь-яких спроб провокацій, неадекватних дій з боку деструктивних елементів стосовно військових об’єктів або військовослужбовців, посадові особи гарнізонів, військових частин, чергових служб, варти і нарядів вживатимуть відповідні заходи протидії, передбачені чинними нормативно-правовими актами України, у тому числі - у випадку необхідності - з застосуванням зброї", - йдеться в заяві.

Командування ВМС ЗСУ також звертається до місцевих органів влади, громадян з проханням бути пильними, не «вестися» на провокації російських спецслужб, зберігати спокій, дотримуватися законів України, а при виявленні підозрілих осіб в місцях дислокації військових об’єктів негайно повідомляти військове командування і правоохоронні органи.

Військові висловили сподівання на перемогу здорового глузду та розуміння з боку громадян.

Фото: Олександр Шепелєв/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-