Нацгвардійці провели бойові стрільби

Нацгвардійці провели бойові стрільби

Відео
Укрінформ
На базі навчального центру в Нових Петрівцях розпочався чемпіонат Національної гвардії України зі стрільби з бойової зброї.

Про це інформує прес-служба Національної гвардії. 

«Особливістю цього чемпіонату є те, що вперше до програми змагань включено вправи і практичної, і прикладної стрільби. Це - симбіоз міркувань офіцерів з практичної стрільби і нашого відділу фізпідготовки. Ми тут змоделювали елементи першої, другої та третьої спеціальних вправ, для функціональних особливостей Нацгвардії вигадали спеціальний варіант стрільб і зараз на цьому чемпіонаті його апробуємо», - розповів начальник відділу фізичної підготовки і спорту Головного управління Національної гвардії полковник Сергій Лещеня.

За його словами, в перший день змагань військовики відпрацьовують одиночну спеціальну стрільбу з пістолета, автомата і СГД та спеціальну вправу з практичної стрільби для підрозділів спеціального призначення. У другий день гвардійці позмагаються у швидкісній стрільбі з пістолета, автомата, зі снайперської гвинтівки без оптичного прицілу та у спеціальній практичній стрільбі з тактичними елементами. А 28 квітня, повідомляє прес-служба, відбудеться групова спеціальна практична стрільба у складі підрозділу на бойовій броньованій техніці.

Зазначається, що в цьогорічному чемпіонаті зі стрільби беруть участь три групи: 5 команд оперативних об'єднань, 6 команд військових частин прямого підпорядкування і 5 команд загонів спеціального призначення. До суддівської колегії, крім гвардійців, інформує прес-служба, входять також президенти Федерацій практичної стрільби і прикладної стрільби України. Загалом, зазначається, на першість Нацгвардії зі стрільби прибуло понад 100 учасників.

29 квітня відбудеться підбиття підсумків змагань і нагородження переможців, команди-призери в кожній групі будуть заохочені кубками, військовослужбовці-чемпіони і призери - медалями.

Окрім цього, зазначається, переможців у особистій першості зі стрільби з автомата, пістолета та СГД буде нагороджено цінними подарунками від спонсорів змагань (фірм, що спеціалізуються на військовій формі і спеціальному обладнання).

«Практична стрільба» - новий вид вправ, який вперше включено до програми чемпіонату. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-