Українці та поляки мають не піддаватися на провокації Кремля - експертт

Українці та поляки мають не піддаватися на провокації Кремля - експертт

Укрінформ
Провокації третьої сторони, спрямовані проти хороших українсько-польських відносин, можуть лише посилюватися. Тому, аби не грати на “чужій шахівниці”, Варшава і Київ мають створити свою.

Про це заявив у вівторок під час конференції у Варшаві щодо українсько-польських відносин у контексті наближення 70-річчя акції “Вісла” директор Центру Східноєвропейських досліджень, співголова з польського боку Польсько-українського форуму партнерства Ян Маліцький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У мене складається враження, що коли ми говоримо про різні погані справи, які відбуваються зараз, а не в 1943, 1944 чи 1947 роках, тобто десь знищено могилу, десь пам'ятник, а десь велася стрільба по консульству, то в мене складається враження, що це лише початок, хоча і не хочу бути Кассандрою (провісниця нещастя - з грецької міфології ). Але я глибоко переконаний, що це - частина плану і цей план поступово реалізується у різних діях”,- заявив Маліцький.

На його переконання, українці і поляки захищаються від цих дій нібито граючи на папері у морський бій, де Київ і Варшава б'ють наосліп, а інша сторона (Росія — Ред.) “точно б'є і топить ці кораблі, оскільки вона сама їх розставляла”.

“Це як у випадку з генконсульством Польщі в Луцьку”,- уточнив експерт.

Тому, одним із завдань, яке стоїть у тому числі і перед Польсько-українським форумом партнерства, на його переконання, є ведення гри за своїми, а не чужими правилами.

“Тому, одним із завданням, яке я б собі поставив, і ми ставимо собі як члени Польсько-українського форуму партнерства, зваживши на те, що ми не знаємо чужої шахівниці і беручи до уваги, що можуть трапитися значно гірші дії ніж знищення пам'ятників, ми повинні прагнути до створення нашої власної шахівниці”,- наголосив Маліцький, додаючи, що тоді Варшава і Київ не діятимуть гарячково в реакції на якісь неприязні дії.

“Тому, у нас повинна бути своя шахівниця і незважаючи на те, що так звані “вони” (Росія — ред.) планують чи роблять, ми також матимемо позитивні події у сфері польсько-українських відносин”,- підкреслив експерт.

Він додав, що разом із співголовою Українсько-польського форуму партнерства Віталієм Портніковим опрацьовується каталог дій і заходів, які потрібно було б здійснити найближчим часом спільно українцям і полякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-