Медичні підрозділи ЗСУ будуть забезпечуватись за стандартами НАТО

Медичні підрозділи ЗСУ будуть забезпечуватись за стандартами НАТО

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міноборони опрацювали проект наказу про Порядок постачання медичного майна Збройним силам України в мирний час.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Забезпечення підрозділів військових частин (від медичного пункту до медичної роти) та навчальних баз і кафедр з військово-медичної підготовки до цього часу регламентувалося застарілими наказами та положеннями, розробленими ще за радянських часів. З метою впровадження якісних змін в організацію постачання медичного майна ЗСУ у мирний час, спільна робоча група розробила новий механізм постачання. Відтепер забезпечення медичних підрозділів ЗСУ базуватиметься на стандартах НАТО та із дотриманням практики доказової медицини", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, новим порядком постачання медичного майна ЗСУ передбачено постачання лікарських засобів не за торговельною назвою, а за міжнародною непатентованою назвою, з переліку необхідного майна виключили застарілі препарати та лікарські засоби, які не мають доказової бази. Також новим порядком унормовується вид тари, в якій транспортуються медичні розчини - замість скляної тепер буде використовуватися полімерна тара.

В переліку препаратів також з'явилися знеболювальні та препарати для наркозу.

Ще одним нововведенням є внесення манекенів до переліку необхідного майна навчальних центрів і військово-медичної академії. Вони будуть використовуватись під час навчань медичного персоналу ЗСУ, у тому числі і курсантів військово-медичної академії, що дозволить покращити їх рівень підготовки та сприятиме відпрацюванню навичок для якісного та ефективного надання медичної допомоги у реальних ситуаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-