В Угорщину поїдуть 20 поранених учасників АТО та 700 дітей з України

В Угорщину поїдуть 20 поранених учасників АТО та 700 дітей з України

Укрінформ
В Угорщину цьогоріч на лікування та реабілітацію поїдуть 20 українських військовослужбовців, які зазнали поранень під час військових дій на сході України.

Про це сказав державний секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес під час прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угорський уряд і надалі допомагатиме Україні. Цього року ми також беремо на себе зобов'язання стосовно лікування та реабілітації 20 українських військових", - сказав Шолтес.  

Зі свого боку, заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович підтвердила цю інформацію та подякувала Шолтесу за підтримку й можливість оздоровитися українським бійцям в Угорщині.

Також 700 дітей з сімей учасників АТО матимуть можливість оздоровитися в Угорщині протягом тижня за рахунок угорського уряду.

“Ми готові влітку прийняти 700 дітей з України до Угорщини. Метою нашої програми є надання тижневого відпочинку для цих дітей з сімей, де батько або був поранений, або загинув в АТО”, - сказав  Шолтес. За його словами, діти відпочиватимуть за 45 км від Будапешта на мальовничому озері Веленце. Програма оздоровлення залежить від природних умов, проте окрім купання та ігор на природі діти матимуть змогу відвідати Будапешт.

Він також зазначив, що минулого року було організовано відпочинок в Угорщині для 1300 українських дітей з сімей учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-