Угорщина відправила в Україну гуманітарки на €100 тис.

Угорщина відправила в Україну гуманітарки на €100 тис.

Укрінформ
Із Будапешта в Україну виїхав гуманітарний вантаж у складі п’яти трейлерів із продуктами харчування, ліжками для лікарень, медичним обладнанням, вакцинами, шкільним приладдям, одягом тощо.

Всього це 56 тонн вантажу вартістю понад 100 тис. євро, повідомило «Радіо Свобода».

Координатором цієї благодійної акції стала Харитативна рада Угорщини.

Перед відправкою вантажу статс-секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес заявив, що ця допомога направляється не лише угорській меншині Закарпаття та Івано-Франківська, а й Україні в цілому. Частина допомоги буде передана медичним закладам, де лікуються і поранені бійці АТО.

Інший представник цього міністерства Золтан Оноді-Сюч зазначив, що за останні п’ять років в Україні значно зменшилася кількість населення, яке отримало необхідні щеплення, тому знову зареєстровані випадки захворювань на поліомієліт, коклюш та туберкульоз. Урядовець зазначив, що метою допомоги є подолання цих хвороб в Україні, і висловив надію, що найближчим часом стане можливим охоплення вакцинацією мінімум 90% населення. Він також наголосив, що Угорщина поширить допомогу і на доставки в Україну вакцин проти таких небезпечних хвороб, як поліомієліт та туберкульоз.

Посол України в Угорщині Любов Непоп, у свою чергу, висловила подяку угорському урядові, доброчинним організаціям та громадянам цієї країни за допомогу.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-