Нацрада заборонила ще один російський канал

Нацрада заборонила ще один російський канал

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обмежила ретрансляцію в Україні російського каналу Multimania TV і дозволила три інші європейські канали - Sea TV, Fight Channel World HD і Tele 5.

Про це повідомляється на сайті Детектор медіа

"Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, які дозволені для ретрансляції в мережах провайдерів в Україні: вилучила з переліку російський телеканал з анульованою латвійською ліцензією Multimania TV і додала до переліку три європейські телеканали Sea TV, Fight Channel World HD і Tele 5", - йдеться у повідомленні.

Телеканал Multimania TV був раніше включений до переліку як такий, що має юрисдикцію Латвії. Але Нацрада в його ефірі зафіксувала розміщення комерційної реклами, а також з'ясувала, що канал уже не має латвійської ліцензії.

Латвійський регулятор повідомив Нацраді, що ліцензію компанії Voxell Baltic на телеканал Multimania TV було анульовано 1 листопада 2016 року. На сайті телеканалу Multimania TV є лише інформація про ліцензію Роскомнагляду. Тобто телеканал є російським, а розміщення комерційної реклами на іноземних каналах, які походять з Росії (країни, яка не ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення), заборонене українським законодавством. Тому Нацрада й вилучила Multimania TV з переліку телеканалів, дозволених для ретрансляції на території України.

Натомість Нацрада додала до переліку три нові іноземні телеканали:  Sea TV (тематика - морська, мови - російська та англійська, авторизація - Латвія),  Fight Channel World HD (тематика - спорт, мова - англійська, авторизація - Хорватія) і Tele 5 ( мова - польська, авторизація - Італія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-