Нацрада проведе у квітні й травні конкурси на FM-частоти для АТО і Криму

Нацрада проведе у квітні й травні конкурси на FM-частоти для АТО і Криму

Укрінформ
Комісія з питань відновлення мовлення при Міністерстві інформаційної політики ініціювала замовлення прорахунку нових частот у Луганській і Донецькій областях і погодила перелік частот на території проведення АТО та в Херсонській області.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради.

"На конкурси потраплять FM-частоти, що були прораховані в Покровську, Костянтинівці, Бахмуті та Краматорську Донецької області; у Щасті, Старобільську і Кремінній Луганської області", - ідеться в повідомленні.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, упродовж останніх трьох років для територій проведення АТО практикується   спрощена процедура - надання дозволів на тимчасове мовлення. Однак на дозволи можуть претендувати лише ті компанії, які вже мають ліцензії Національної ради, що обмежує появу нових мовників. "Ми ініціюємо конкурси саме для того, щоб у зоні проведення АТО з'явилися нові радіостанції", - наголошує Костинський.

Крім того, комісія ініціювала замовлення нових FM-радіочастот: у Станиці Луганській, Попасній, Світлодарську Луганської області; в Авдіївці та Мар’їнці Донецької області, що дозволить збільшити кількість українських мовників на лінії розмежування.

Також для потреб Криму комісія рекомендувала проведення конкурсу на цифрову частоту, прораховану для с. Чонгар Херсонської області. Завдяки цьому крокові північ півострова у найближчі місяці буде охоплена цифровим сигналом чотирьох-п'яти українських телеканалів у стандарті DVB-T2.

Як зазначає перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, наразі міністерство продовжує консультації з країнами-союзниками щодо залучення технічної допомоги для потреб розвитку суспільного мовлення в зоні проведення АТО та поза її межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-