Нацрада наступного тижня зустрічатиметься з Аласанією

Нацрада наступного тижня зустрічатиметься з Аласанією

Укрінформ
Наступного тижня члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення матимуть робочу зустріч з новообраним головою правління ПАТ "НСТУ" Зурабом Аласанією.

Про це на сьогоднішньому засіданні Нацради сказав її голова Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Цього тижня відбулося обрання голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураба Аласанії. Була дуже жорстка конкуренція. Вітаємо Зураба. У членів Нацради запланована робоча зустріч з ним на наступному тижні, щоб ми почули, як він бачить стратегію розвитку НСТУ в практичному русі саме у взаємозв'язку з Національною радою", - сказав Артеменко.

У розмові з кореспондентом Укрінформу він уточнив, що це не є публічна зустріч, а робоча нарада.

"Враховуючи важливість суспільного мовника, ми хотіли би почути його думки, якою він бачить концепцію НСТУ, яка допомога йому потрібна з боку Національної ради, що є пріоритетом", - сказав голова Нацради.

Щодо поділу ефіру телеканалу "UA:Перший" з приватним телеканалом "Ера", який хоче продовжити ліцензію, Артеменко зазначив, що Нацрада підтримує позицію суспільного мовника.

"Є певний моральний конфлікт. Не може бути суспільне мовлення у відрізках, без прайм-тайму. Але правда є і в тому, що канал "Ера", якщо в нього немає порушень, має право на продовження ліцензії. І тоді нам треба шукати варіант, як забезпечити 24 години на добу для Національного суспільного мовника. В цій ситуації, можливо, без закону нам не обійтися. Позиція Нацради: ми однозначно розвиваємо суспільного мовника", - підкреслив Артеменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-