Наглядова рада НСТУ відклала підписання контракту з Аласанією

Наглядова рада НСТУ відклала підписання контракту з Аласанією

Укрінформ
Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України вирішила відстрочити підписання контракту з обраним головою правління НСТУ Зурабом Аласанією, щоб не зривати проведення "Євробачення".

Відповідне рішення було ухвалено 18 квітня, повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на заступника голови наглядової ради Світлану Остапу.

"Наглядова рада внесла зміни до Положення про конкурс з обрання голови та членів правління ПАТ "НСТУ", вилучивши звідти норму, що контракт з новообраним головою правління НСТУ має бути підписаний протягом 5 робочих днів з дня оголошення переможця конкурсу", - йдеться в повідомленні.

За словами Остапи, на тимчасову виконувачку обов’язків голови правління НСТУ Ганну Бичок Кабмін поклав обов’язки не лише голови, а й усього правління НСТУ. А якби із Зурабом Аласанією зараз був підписаний контракт, повноваження Бичок були б одразу припинені, але при цьому Аласанія деякий час працював би без правління (адже наглядова рада обиратиме правління через 10-30 днів після підписання контракту з головою правління), що призвело б до можливого зриву підготовки Євробачення, який проходитиме в Києві з 9 по 13 травня.

Наглядова рада НСТУ планує наступного тижня (23-30 квітня) затвердити текст контракту з новообраним головою правління, а на початку травня підписати його із Зурабом Аласанією. У контракті планують прописати пункт, що голова правління вступає у свої повноваження з 13 травня. А 15 травня наглядова рада планує обрати склад правління за поданням Аласанії.

Як повідомлялося, 10 квітня наглядова рада НСТУ обрала головою правління Суспільного мовлення Зураба Аласанію. Планувалося, що до 18 квітня наглядова рада підпише з ним контракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-